sábado, 4 de febrero de 2017

Nit de Pasqua. Un raig d'esperança.


            Entrà en la sacristia i allí, entre les ombres i la claror de la lluna que s'assomava per la finestra veie el Crist, el que esperava ser col.locat un dia a la capella del seu nom. No sabé si del cel o de la imatge o qui sap del seu cor eixí una veu:

-Fill meu, fill meu. Hi ha acavat el sofriment d'este poble de Montaverner. Després d'haver segut probat amb la pesta del garrotillo, després de sentir com els arrebatava catorze xiquets dels seus braços, este poble no ha perdut la fe en mí i be mereix ser premiat. Et demane que demà abans d'eixir el sol convoques a tots a Confessió. Després eixireu amb un tabernacle a les portes del poble, al carrer Major que acollix el camí de Bèlgida. Acompanyareu pel cami de Belgida a tres homens honrats fins el limit del terme. Ells aniràn a esta vila. Allí jo mouré el cor del retor i veïns per que vos deixen la imatge de Sant Blai que guarden a la sacristia de la parroquial. Ells la portaran en braços i a l'entrada del poble la depositaràn a un tabernacle. Demà mostraré la meua magnanimitat i el meu fidel bisbe i martir Blay fara el miracle mes gran que Montaverner ha conegut. Després moure el cor dels jovens per que tots els anys fins el dia de la meua segon vinguda,  a Montaverner quatre jovens facen la festa al sant patro principal de la salut. Demà li espera al poble de Montaverner el dia mes gran de la seua historia. Demà pasarém Sant Blai i jo pel poble, rodejats de les legions angelicals. A Sant Blai li donaré el poder d'entrar en les cases i invisiblement tocar la gola dels xiquets i xiquetes malalts, la seua mà que un dia s'oferí per ser nugada i així anar captiva al suplici, curarà de la pesta, mentres els meus angels la expulsaran de Montaverner perque mai mes ferixga a ningun xiquet. Ara inclinat, demana perdò per les teues culpes i ves a Alfarrasí on t'espera Mossen Lluis Gimera a l'Esglesia de Sant Jeroni. Allí l'he mogut per que espere fins que aplegues i així pugues confessar els teus pecats i dubtes i amb el cor net contemplar l'obra mes gran que el meu Pare farà a Montaverner en la seua història”.

 

            Inclinat i amb els ulls ple de llagrimes, eixí del poble pel camí reial que porta a Sen Felip, ans Xativa i unix los dos pobles, aquella antiga via transitada pels romans, pel Cid, el Rei En Jaume i ara per este retor de poble, poble del Rei.

No hay comentarios:

Publicar un comentario